Antalya – Managvat

IMG_1227-0.JPG
Vackert tak i Moskén

IMG_1229.JPG
Flodbåten

IMG_1228.JPG
Floden/kanalen full med sjörövarskepp

IMG_1230.JPG
Snabbflygare med motor på ryggen

Vid incheckningen konstaterade vi snabbt att det inte var Club 33 vi åkte med utan snarare club 73. Alla såg så förväntansfulla ut så det blir säkert en härlig resa med många nya bekantskaper. Redan på tåget från Falun mötte vi bekanta. Ragnar min cykelkollega och hans fru Åsa, skulle också med på samma resa. Vid frukosten hamnade vi vid samma bord som ett par från Sundborn och detta är bara början.

Flyget lyfte 1945 från Arlanda och landade i Antalya 00.04 så vi kom inte i säng förrän framåt 02-tiden men hade sovmorgon till 1030 då första utflykten startade. Vi bor på Vera Hotel Verde i Belek några mil utanför Antalya. Belek är känt för sina fina golfbanor. Guiden berättade att bara idag blev det 20 bussar med resenärer från Sverige. På hela året är det drygt 30.000 svenskar som kommer till detta område i Turkiet.

Turen idag gick till Managvat där vi först besökte en moské med fyra minareter, som är en kopia av den berömda ”Blå Moskén” i Istanbul, och sedan en härlig båttur på floden ut till havet där vi promenerade runt eller solade i solstolar varefter vi serverades lunch på båten. Strålande solsken och ca 19 grader varmt. Fantastiskt att uppleva detta i slutet av november. Det finns gott om moskéer i Turkiet då 97% av befolkningen är islamister. Resterande 3% är kristna plus övriga religioner.
Imorgon åker vi vidare upp mot Taurus-bergen och då skall det bli kallare väder, ner mot noll och kanske ännu mer. Vi är dock beredda och har varma kläder med oss.