Första cykeldagen

Idag fick vi cyklarna – 21 växlade mountain bikes . Efter lite justering av sadlar mm startade vår fösrsta cykling till Thaton. Sträckan dit var 75 km. Det gäller att smörja in sig med solkräm med hög uv-faktor. Solen är stark och inga moln på himlen. Det är viktigt att dricka mycket och vi gör många korta vätskepauser. Vi behöver inte cykla så fort då vi har hela dagen på oss.

Mitt på dagen när det är som varmast tar vi middagspaus. Idag stannade vi i en by och åt av frukterna som odlades där. Efter lunchen besökte vi den närbelägna byskolan. Rolf (en av deltagarna på resan) visade sig besitta trollkunskaper. Alla barnen, och även vi, var mycket imponerade. Rolf gick från klassrum till klassrum och visade alla sina trollkunskaper. Besöket avslutades med att samtliga elever ställde sig i en lång rad applåderade och sjöng en sång för oss. Vi kände oss alla lite tagna av tacket och sången.