Maungmagan Beach

Från Setse Beach blev det minibussar med cyklarna på taket till Maungmagan Beach. Resan tog ca 6 timmar med många avbrott för kaffe och mat.

Maungmagan Beach är fantastiskt med sina långa fina vita stränder med nästan inga turister förutom vi trots att det är högsäsong. Några inhemska turister såg vi liksom några européer (Frankrike o England). Turismen är inte så utvecklad här.

Nu var det dags för bad o sol. Det var jätteskönt att gå längs stranden där bl.a. många små små krabbor sprang kors och tvärs och försvann i sina hål.

Fiskebåtarna som varit ute under natten och fiskat stod återigen på stranden och lossade sin fångst. Använda nät gjordes iordning för nästa fiske. Det var mest kvinnor som arbetade och förmodligen var männen trötta och sov efter nattens fiske. Skillnaden mellan ebb och flod är ca 2 meter.

En grupp nunnor i rosa kläder plus några fotografer dök plötsligt upp. Först blev det en gruppbild och sedan promenad ut i vattnet för individuella.

Vårt hotell låg ca 10 minuters väg från stranden. På kvällarna gick vi ner för att äta på restaurangerna vid havet. Eftersom vi är vid havet frossade Björn och jag på räkor i olika tappningar Sweet and sour, med cashewnötter, tempura, hot and spicy etc. Allt smakade utmärkt.

En dag på stranden dök de grupp japaner som spelade in filmsnuttar.