Munchen 2:a dagen april 2013

image

”Tallest man on earth” ?

image

Typiskt tyskt mellanmål – weissbier, schnapps o korv

Frukost åt vi på järnvägsstationen på väg till city sightseeing bussarna. Vi gjorde tre olika entimmes rundturer i Munchen. Munchen är en ganska ny stad som återuppbyggdes efter kriget så det finns få gamla byggnader kvar. Vi åkte bl. a. förbi olympiastadion från 1966. En jättestor man var placerad utanför ett hus längs färdvägen. Att åka sightseeing buss är ett jättebra sätt att snabbt få en genomgång av sevärdheterna och en uppfattning om hur staden ser ut. Rekommenderas.
Lunch åt vi på en italiensk restaurang. Maten i Tyskland är ganska tung så man blir ordentligt mätt. På kvällen nöjde vi oss därför med en flaska portvin och några mögelostar på hotellrummet. Trevligt och lagom.

Bayern, där Munchen är huvudstad, heter Bavaria på latin och är Tysklands rikaste delstat. Här finns många industrier, MAN, BMW, Adidas, Nike mfl. Turismen är också mycket stor.