Munchen 1:a dagen april 2013

Receptionen på hotellet

Resan hit gick jättebra, flygtid drygt två timmar från Arlanda. Tågresan in till centralstation tog 45 minuter. Vårt hotell ”Eurostars Book” ligger ca 200 meter från stationen. Ovetandes om detta hoppade vi in en taxi men chaffissen blev ganska sur när det bara blev en så kort körning men fick lite extra dricks. Bakom hotellets reception finns en målning som täcker hela väggen och visar en uppslagen bok. Den är så bra gjord så det ser ut som den uppslagna boken går ut från väggen och nästan nuddar de som står i receptionen. Hotellet är alldeles nybyggt med jättefina rum o dubbelsäng som är väl tilltagen. I taket ovanför sängen finns i varje rum citat från kända böcker (på tyska, engelska, spanska eller italienska). Det går också bra att gå in på en speciell internetsida o få hjälp med översättningen.

Vädret här är lika kyligt som hemma (med snöfläckar här och där) så ingen vår men på ett ställe såg vi ändå några utslagna krokusar. Vi hade ju hoppats på att möta en riktigt varm o skön vår men i år stämmer inget.

Efter en härlig promenad gick vi in på en typisk tysk restaurang, typ hallaktig, för att dricka öl och äta något gott. Vi var kaxiga och avböjde matsedeln på engelska, tyska har vi ju alla läst så inga problem. Irene o Klas beställde Knorrhane och Anne-Maj och undertecknad sallad med grillade lammkotletter. Irene o Klas protesterade båda då de blev serverade fisk för de hade utgått från att Knorrhane var griskött. Hovmästaren tillkallades och visade matsedeln och sa att allt var korrekt. Klas erinrade sig att fisk nog kunde stämma trots allt. Det smakade jättegott så båda ”Knorrhanarna” var nöjda. Våra lammkotletter smakade också utmärkt.