Tallin 29 – 30 april 2013

Vi hyrde två bilar för att åka och titta lite utanför Tallin. Vi åkte först till Paldiski som ligger syd om Tallin ute vid kusten. Paldiski har varit en gammal rysk örlogsbas men är idag en betydande hamn för import och export. Fortfarande står många av de gamla bostads byggnaderna kvar och är väldigt nedslitna idag. Verkar dock fulla med hyresgäster.

Pizza avåts i Paldiski på stadens centrala pizzeria. En ganska butter ung kvinna tog emot våra beställningar och när vi såg hur angrep beställningarna befarade vi en lång väntetid men blev mycket glatt överraskade över hur snabbt åtta pizzor kom på bordet. De smakade dessutom jättegott med tunn fin botten. Marianne beställde en pizza som bara fanns i familjestorlek men ville ha den som en liten pizza vilket kvinnan sa inte gick så hon fick en familje pizza. Vi andra hjälpte henne att äta upp den.

Förvånad över storleken
20130727-201452.jpg

20130727-203822.jpg

På hemvägen besökte vi Tallins utomhus museum. Kvällen avslutades med en underbar måltid på den eleganta restaurangen Egoist.

Påföljande dag var det lite skvättig så blev besök på shopping galleria o en ölhall (Old Hansa). Provadedär honungsöl som smakade riktigt gott och serverade kallt i lerkrus.

Båten hem avgick kl 18.00.