Mersea Island

Ännu en solig morgon och idag åt vi frukost på terrassen ute. Perfekt med samma härliga frukostbord som igår. Idag åker vi till Mersea Island för att äta nyfångade skaldjur och fisk. Vi måste åka tidigt så att vi hinner innan tidvattnet (floden) når sin topp, eftersom en sträcka på vägen då ligger under vatten.

Vi skall till ”The Company Shed” en liten restaurang eller snarare ett litet skjul men mycket populärt, så populärt att de slutat ta förbeställningar. Man får snällt ställa sig i kö och vänta på sin tur. Det brukar vara långa köer vid lunchtid. Vi var framme strax efter 10 och lite folk i lokalen så vi bestämde oss direkt för att äta en tidig lunch.

Man serverar bara fisk/skaldjur och sallad så allt annat som bröd, vin, öl,såser mm måste man ta med sig själv. Vi var sex personer som åt och beställde till att börja med en blandad fisk-och skaldjurstallrik för tre personer. Vi blev mätta på den. Den från Sverige medhavda gravlax/hovmästarsås förhöjde njutningen.

image

På andra sidan ön finns ett härligt gräsområde innan stranden där man flög med drakar, solade och hade det mysigt. Nere vid stranden blåste det rejält men härlig temperatur då solen då och då gick i moln. Vattnet var för kallt för att bada i (Nordsjön in direkt).

image

image

image

Nu har vi två dagar kvar.