Maldon – Heybridge Basin

Vi är så överväldigade av vårt Bed & Breakfast med den fantastiska servicen och de underbara rummen. För bra för att varar sant.

image

image

image

image

Skillnaden mellan ebb och flod är idag 5,2 meter. Ebb och flod infaller vid olika tidpunkter på dagen. Idag är dett ebb 00.15 och flod 12.45. Motsvarande tider imorgon är ca 30 minuter senare. Lite konstigt att se stora båtar stå på botten.

image

image

Idag tog vi en lång härlig aptitretande promenad på andra sidan viken till ”Heybridge Basin” en sluss/ bassäng som byggdes för att sjögående fartyg skulle kunna ta sig via en kanal upp till Chelmsford.
Fish and chips och en öl smakade utmärkt vid en av pubarna som låg där.

Maldon ligger i ett jättetrevligt område med en natur som påminner mycket om Skåne. Många som bor här arbetar i London.
Huspriserna i England är höga jämfört med Sverige så t.ex. är det svarta huset på bilden nedan ute till försäljning för 900.000 pund dvs ca 9 miljoner SEK.

image

Detta är sista dagen här och imorgon flyger vi hem. Vi har blivit fantastigt väl mottagna och underhållna av Drews familj med mamma, pappa och bror och syster plus respektive. Vi är så tacksamma för att kunnat lära känna denna del av England på detta sätt.
Vi har också haft en fantastisk tur med vädret strålande solsken varje dag. Kom en kort åskskur i går kväll, det var allt regn.

image