Dagen efter matchen

IMG_1198.JPG
Några vakter till häst fick vi se

IMG_1201.JPG
The Tower

IMG_1199.JPG
Keramik blommor i vallgraven runt The Tower

IMG_1200.JPG
Mäktiga Tower Bridge

Vaktombytet vid Buckingham Palace skulle enligt receptionen ske kl 1100. Dessvärre använder vakterna vintertabellen nu och då är det endast vaktombyte varannan dag. Naturligtvis var det inget vaktombyte idag utan är imorgon istället. Trots det var det mycket folk där och några ridande vakter/militärer lyckades vi dock se.

Vi promenerade sedan längs St James Park ned till Westminster och Big Ben där vi tog tunnelbanan till The Tower, det gamla fängelset som ligger vid Themsen.

Vid Tower kryllade det av folk, förmodligen för att det var söndag och fint väder. Kanske vanligt söndagsaktivitet bland Londonbor att göra utflykt hit och ströva längs Themsen. Hela vallgraven runt Tower var planterad med keramik blommor, som minne över alla soldater som dödats i världskrigen (över 800.000). Vi gick sedan över den mäktiga Tower Bridge som byggdes på 1800-talet. Upptill finns en gångbro som kan användas då bron är uppe. Man måste då först gå upp 200 trappsteg, sedan gå över gångbron och därefter 200 trappsteg ner på andra sidan.

Vi vandrade upp längs Themsen till London Bridge där vi tog tunnelbanan till hotellet.

Idag är det vår sista dag i London för den här gången. Vi har haft en jättehärlig vistelse med många nya upplevelser och en himla tur med vädret. Inget regn, mestadels sol med växlande molnighet och behagliga 17-19 grader varje dag. Stegräknaren visar att vi gått ca 10.000 steg varje dag vilket motsvarar ca 8,5 km vilket innebär drygt 2,5 mil under våra dagar här. Vi är med andra ord mycket nöjda med resan och ser fram emot nästa.