Malta – Valetta

Det blev en tidig morgon. Siri och Kurt kom till Falun och vi åkte i vår bil till Arlanda där vi parkerade bilen för vidare resa till Malta. Irene o Siri hade fixat och beställt resan. Vi flög med Turkisk Airlines via Istanbul till Valetta. Moderna flygplan och bra service och god mat

Obligatoriska ”färdknäppen” på Arlanda
Vi landade på kvällen
Härligt att sitta ute kl 2100 i början på november

Det var riktigt skönt då vi landade, drygt 19 grader. Framme vid hotellet var det ljuvligt att sitta på uteserveringen och avsluta dagen.

Klara att ”göra” Valetta

Vårt hotell ligger i Sliema så vi kunde ta färjan för endast 50 cent (för oss 60+:are) till Valetta. Överfarten tog femton minuter. Valetta är en liten stad med små trånga gator som man i princip bara går i. Staden är byggt på en kulle så mycket branta gator från färjestället upp till centrum. För 1€ kunde man åka bil till centrum.

Johanneskatedralen (St John’s Cathedral) höjer sig över Valetta som en väldig fästning. Nog den vackraste kyrkan vi sett. Marmorgolvet är täckt av rikt smyckade gravstenar, varenda vägg är utsökt dekorerad med snidade blommor och girlanger och det välvda taket är målat med fresker.

Trånga och branta gator
Imponerande


Fresker i taket
På hemfärd från Valetta