Malta – utanför Valetta

Vi utforskade Malta utanför Valetta genom två bussresor en på norra delen och en på södra delen av ön. Mdina,som varit den gamla huvudstaden, och Rabat är två städer som ligger tillsammans. Araberna byggde en mur runt Mdina och innanför murarna har tiden mer eller mindre stått still medan Rabat utvecklats till en modern stad. Gatorna i Mdina är smala o trånga varför man går till fots eller så man åka runt i staden med häst o vagn.

St Pauls Cathedral är en barockkyrka med en stor kupol som påminner om Peters kyrkan i Rom men alls inte lika hög. Under gravstenar som täcker hela golvet i kyrkan vilar riddare och kyrkans män.

Bron över till Mdina
Hästskjuts är bra om man inte vill vandra
Riktigt smala gator i Mdina
Vacker kupol i St Paul’s Cathedral
Gravar i katedralen

Söder om Valetta ligger det charmiga och pittoreska fiskebyn Marsaxlokk. De färgglada båtarna lyser verkligen upp hamnen. Vi satt längs kajen och åt jättegoda fiskrätter.

Färgglad båt i Marsaxlokk
Vacker fasad i Valetta

Imorgon är det dags för hemresa och vi är alla väldigt nöjda med resan och vistelsen här. Det blev också en billig resa. Vi betalade för flyg, transfer, halvpension endast 2.500kr/person. Flygresan blev lite längre än direktflyg då vi flög med Turkish Airline via Istanbul.