Landsorts fyrplats


Irenes födelsedags överraskning var övernattning i lotsutkiken på Landsorts fyr. Vi startade tidigt från Falun mot Nynäshamn. Strax före tolv var vi framme i Nynäshamn och vi hade två timmar på oss innan färjan till Landsort gick från Ankarudden på Torö. En härlig skagenröra på mörkt bröd hann vi äta på Rökeriets restaurang vid hamnen.

Restaurang Rökeriet
Skagenröra på mörkt bröd

På Landsort drack vi naturligtvis detta
Färjan till Landsort
Kyrkan i Nynäshamn
Österrikare på elcykel genom Sverige

I hamnen mötte vi en österrikare som cyklade på en touring elcykel med enhjulig bagage kärra. Cykeln av märket ”Victoria e-manufaktur”  bl.a. försedd med lädersadel som formade sig efter baken. Man behöver inga cykelbyxor försäkrade han men cykeln blir individuell och obekväm att sitta på för andra.