Yangon

På eftermiddagen flög vi från Dawei till Yangon. Flygtid drygt 1 timme.

Sista dagen med gruppen i Yangon började med en färjetur till andra sidan floden. Där satt vi oss i varsin cykel-taxi. Vi åkte först till en community som tillverkade prylar av återvunna saker typ bälten av cykeldäck, väskor av plast, plånböcker av plast, golv av gamla bildäck mm mm Vidare till en stearinljusfabrik och ett bageri som tillverkade det tunna riset runt vårrullarna. Rundan avslutade vid den stora matmarknaden.

Imponerande snabb bakning av tunna riset runt vårrullarna

Efter lunch besökte vi en liggande Buddha och sist landets största Pagod ”Shwedagon-pagoden”. Den är väldigt imponerande och syns över hela staden. Det är den heligaste pagoden i Myanmar och innehåller fem reliker från fyra buddhor. Den enorma stupan (den högsta mittersta massiva delen) är helt förgylld av guld, ca 60 ton. Högsta höjden är 92 meter. Kvällen avslutades med en gemensam middag där vi tog farväl av varandra.

Från matmarknaden

Vi hade en extra dag i Yangon så vi kunde utforska staden lite mer. Då i gick förbi ett dagis blev vi inbjudna och fick fick lyssna till lite sång.

Det har varit en fantastik fin resa och alla deltagarna var väldigt nöjda. Burmeserna är ett mycket vänligt folk och alltid glada och vinkar eller ropar hallo när vi cyklar förbi. Många gånger ville de ta foto på oss tillsammans med dem. Promenerade man kom de ofta fram och frågade. Vi var kanske lite ”ovanliga”.

Maten smakade jättebra och allt är mycket billigt. Vi har levt gott på ca 150kr om dagen. En lunch för två personer: 2 stora flaskor öl, 2 fat med räkor samt ris kostar ca 150kr.

Nu packar vi och ikväll flyger vi hem.