New Delhi – resan börjar

Vi hade precis kommit hem från några veckor i Torremolinos en vecka innan det nu är dags att ge sig ut på ett nytt äventyr till Indien och Taj Mahal.

Flyget avgick Stockholm 2/2 kl 16.40 med planbyte i Helsingfors och anlände till New Delhi följande morgon kl 06.40. Flygresan med Finnair tog 6,5 timme och fungerade bra med fin service och god mat.

Vår svenske guide Sacha tillsammans med lokale guiden Vishal tog emot oss på flygplatsen. Flera av oss kände sig nog lite möra efter lång flygresa med dålig sömn.

Man kan säga att Delhi är som två städer i en – ”Old Delhi” med fortet, moskéer och de många bazarerna och ”New Delhi” byggt och invigt av britterna 1931, en elegant metropol av breda boulevarder, mäktiga byggnader och trädgårdar anlagda av skickliga landskapsarkitekter.

Vi började med att åka till India Gate. Därifrån åkte vi cykelrickshaw till Jama-moskén som är en av de största och finaste i Indien. Det tog 5.000 arbetare sex år att bygga den. Det var väldigt spännande med cykelrickshaw i de smala gränderna med bazarer, frisörer, hantverkare mm.